Saturday, 26 September 2015

Entri Untuk Kesekian Kalinya


Saya mulakan entri pertama ini dengan lafaz mulia, Assalamualaikum.

  Sudah jadi lumrah seorang blogger baru, tidak tahu apa bahan yang hendak dijadikan entri pertama dalam sesebuah blog. Maka dari itu, penulis memperkenal blog satriasaqti kepada pembaca.

NAMA

  Nama satriasaqti bukanlah nama yang diletak hanya untuk hiasan. Nama satriasaqti bukan juga nama seperti mana yang terletak di kad pengenalan orang Malaysia.

  Nama satriasaqti sebenarnya adalah nama saja-saja, nama samaran ataupun enaknya didengar nama pena, walaupun sebenarnya belum ada lagi buku yang diterbitkan atas nama satriasaqti. Okay, berhenti cerita pasal nama yang menjengkelkan ini.

ISI KANDUNGAN

  Blog satriasaqti akan mengenyangkan perut-perut anda semua yang kelaparan dengan sibuk mahu tahu perlakuan harian seseorang, dengan catatan perjalanan (ini mungkin agak kurang kerana penulis bukannya seorang traveller), dengan kisah-kisah manusia yang berlaku di bulatan hidup saya dan anda. Tapi, ini hanya sebuah kertas kerja sahaja. InsyaAllah akan ditandatangan dari masa ke semasa.

PENGALAMAN PENULIS

  Penulis sebenarnya sudah lama pun bertapak dalam dunia blog. Tetapi, belum pernah jadi blogger yang masyur. Penulis mula masuk dalam gua blog ini sejak tahun 2012 lagi. Walau bagaimanapun, penulis masih lagi bergelar seorang newbie, dulu kini dan selamanya. Maka dari itu, penulis mengharap 100% sokongan dari pembaca untuk sentiasa menyokong satriasaqti dalam keadaan susah dan senang.

  Mungkin dengan serba sedikit perkongsian pengetahuan am ini, maka pembaca dapatlah menyimpulkan dan menilai sendiri dengan otak geliga pembaca masing-masing tentang blog satriasaqti.

No comments:

Post a Comment