Tuesday, 6 October 2015

Proses Penerbitan Buku Sulung


  Untuk pengetahuan pembaca, sebenarnya penulis juga adalah seorang yang bergiat, tidaklah juga begitu aktif dalam dunia penulisan dan juga sastera tanah air. Tapi tak begitu terkenal. Yalah, lahir pun dari negeri yang kurang dilihat dunia.

  Oleh yang demikian, penulis kini sibuk dalam menyiapkan sebuah buku sulung penulis, atas nama Satria Saqti. Dan insyaAllah akan dihantar kepada pihak pencetak untuk dicetak pada hujung bulan Oktober ini.

  Sebenarnya, penulis masih lagi belum ada pengalaman dalam bidang penerbitan buku. Penulis hanya melihat sedikit sebanyak perkongsian dari internet yang dikongsikan oleh orang-orang buku dalam cara dan apa yang perlu diambil kira dalam proses penerbitan buku.

  Sehubungan itu, mungkin penulis juga akan agak sibuk menguruskan penerbitan buku Buatmu Teman (judul buku sulung Satria Saqti), sehingga tidak dapat mengemaskini entri di dalam blog.

  Oleh itu, sukalah penulis untuk berkongsi dengan pembaca sekalian dengan kulit buku yang insyaAllah akan menjadi kulit buku Buatmu Teman.   Kulit buku pun design sendiri. Susah nak kurangkan bajet dalam penerbitan buku.  

No comments:

Post a Comment